Kontakta oss på 010-444 16 00 eller info@logimark.se

TRÄAB väljer bläckstråleskrivaren Integra PP 108!

TRÄAB väljer bläckstråleskrivaren Integra PP 108!

TRÄAB är beläget strax utanför Sävsjöström, bredvid en vacker å som följer genom smålandsskogarna. Där bedriver VD:n Arne Johansson sin verksamhet genom att sönderdela sågade trävaror och vidareförädla, för att sedan sammanfoga dem till olika produkter. Företaget startades 2005 då Arne köpte bolaget från Södra Skogsägarna.

TRÄAB är idag ett framgångsrikt företag som arbetar med vidareförädling av trä, och har ca. 60% specialemballage, 20% strö till sågverk och 20% möbelkomponenter.

Läs mer om TRÄAB på deras hemsida!

TRÄAB har 25-30 medarbetare och en maskinpark som består utav 2st hyvlar, klyvbandsåg, optimeringskap, 2st robotlinjer och svärdkap. Då de jobbar med specialträvaror så har de de flesta maskinerna under sitt tak, för att täcka alla behov som deras kunder kan tänkas ha.

”Vi köper sågade trävaror och sönderdelar dessa på olika sätt genom kapning och klyvning, bearbetar dem och till sist monteras dem och levereras till kund. Vi arbetar mot exportindustrin och vi har stora kunder inom planglasindustrin, maskinbyggnation och fönsterindustrin.” Beskriver Arne Johansson, VD på TRÄAB.

Idag märks nästan alla deras produkter för att följa den internationella standarden ISPM 15. Standarden ISPM 15 innebär att trä torkas i 56 grader i 30 minuter för att skadeinsekter skall elimineras. 

TRÄAB har tidigare använt sig av en rullstämpel som de vill plocka bort från produktionslinjerna. 

”På rullstämpeln finns ett hjul där man klistrar på blanketter. Resultatet blir ofta ojämnt, som när man limmar en tapet flera gånger. Det blir aldrig bra i slutänden.” Förklarar Arne.

Idag är Logimark på besök för att montera upp en ny bläckstråleskrivare i deras produktion. Bläckstråleskrivaren Integra PP 108 har en skrivhöjd på 108 mm och uppnår en anmärkningsvärd hastighet på upp till 600 meter per minut – en ytterst lämplig maskin för TRÄABs snabba produktionslinjer. Systemet är nivåoberoende vilket betyder att bläckbehållaren kan installeras ovan, under eller i samma höjd som skrivhuvudet utan problem. Det som också gjorde bläckstråleskrivaren passande för TRÄAB var just den unika stöttåligheten, som lämpar sig särskilt för de produktioner som upplever vibrationer. 

”Det är fantastiskt att vi kan välja hur många märkningar vi vill ha på våra produkter med den nya bläckstråleskrivaren. Det ger oss en stor flexibilitet. När man kör rullstämpel så sätter man på en eller två blanketter och då får man antingen en eller en halv meter som stämplas på. Här kan vi välja hur långt mellanrum vi vill ha mellan märkningarna. Våra kunder kommer säkerligen vilja ha sin logga på trävarorna i framtiden, och då är vi förberedda på detta redan idag.” Avslutar Arne.