Kontakta oss på 010-444 16 00 eller info@logimark.se

Case: CA Andersson Tryckeri

Case: CA Andersson Tryckeri

CA Andersson Tryckeri är företaget som gillar utmaningar – har snart 150 år i branschen

Genom att ständigt söka nya utmaningar breddar CA Andersson sin produktportfölj och ger sina kunder en trygg och gedigen plattform för alla grafiska behov. Det var genom en sådan utmaning CA Andersson mötte ACT Logimark Sverige AB och en ny succéprodukt kunde lanseras, LogiPost!

Case_CAAndersson_dubbla_skrivhuvuden

Dubbla skrivhuvuden

Via ett kunduppdrag behövde CA Andersson ett adresseringssystem som kunde utföra tre unika tryck i hög hastighet och i totalt 250 000 exemplar. Trycket gällde en adress, en personlig kod samt ett telefonnummer som systemet skulle plocka från en databas. Dessa skulle sedan placeras i tre olika positioner, med hög precision, i fördefinierade fält. ”Vid den här typen av avancerade utskick är det extremt viktigt att allt fungerar som det skall” berättar Jonas Petersson, affärsutvecklare på CA Andersson. Utskicket trycktes först i 4+4 färg, skars ut och sen skulle arket dessutom falsas, vikas och avslutningsvis limmas. ”Vi fick av kund en databas där varje tryck är unikt och de tre tryckställena måste hänga ihop, blir en parameter fel blir hela utskicket fördärvat” säger Jonas.

 

Case_CAAndersson_X4_Jet

Två kontrollenheter X4 Jet

De kontaktade Logimark som då hade fyra dagar på sig att leverera och installera utrusningen. Installationen bestod av två enheter med dubbla skrivhuvuden, två stycken kontrollenheter X4 Jet samt att till detta utveckla en speciell mjukvara. X4 JET kontrollen erbjuder ett system som både kan styra upp till fyra HP/Lexmark och upp till fyra Piezo skrivhuvuden. Texter, streckkoder och logotyper kan skrivas ut samtidigt eller växelvis med båda tryckteknikerna. X4 JET kan skriva på både primära och sekundära förpackningar, på ena eller båda sidorna på två skilda produktionslinjer, med olika utskriftshastigheter och starttid för utskriften. Den kompakta kontrollen är lätt att integrera även i komplexa anläggningar. Data överförs 1:1 till skrivhuvudena via standardgränssnitt som Ethernet och USB, vilket gör realtidsutskrift utan stack bearbetning möjlig.

 

Jonas Petersson säger att samarbetet med Logimark har fungerat mycket bra. ”De ställde verkligen upp från start till mål” säger Jonas. ”Med det korta tidsperspektiv vi hade till vårt förfogande så är vi imponerade av den flexibilitet, fokus att hålla tidsramen och det engagemang Logimark visade genom att ställa upp dag och natt, vardag och helg tillsammans med vår egen personal. Allt för att ro detta rätt så avancerade projektet i hamn”. Jonas avslutar med att leende säga ” Logimark hjälpte oss att plocka ner himlen denna gång”.

 

Case_CAAndersson_ny_o_gammalteknik

Ny och gammal teknik samsas

CA Andersson har expanderat i flera omgångar och finns nu i moderna och rymliga lokaler på Östra Hindbyvägen i Malmö. CA Andersson är ett fullserviceföretag för alla typer av grafiska produkter och tjänster. Kärnan i verksamheten är offsettryck, men de växer starkt på andra produktområden; storbild, digitaltryck, skylt- och dekorproduktion, lager och distribution, adresserad reklam m fl. CA strävar efter att erbjuda kunden hela kedjan, från en idé till att hjälpa kunden med porto optimering, en komplett partner i grafiska branschen!