Kontakta oss på 010-444 16 00 eller info@logimark.se

Case: Hagmans Kemi valde CJ400

Case: Hagmans Kemi valde CJ400

Hagmans Kemi valde CJ400 – för flexibiliteten, enkeltheten och pålitligheten

I slutet av 2012 tog Logimark kontakt och bokade in ett besök hos Hagmans Kemi AB i Fritsla. Det var starten på vad som skulle visa sig att på kort tid bli ett tätt samarbete mellan företagen. Ett par månader efter första besöket sattes bläckstråleskrivaren CJ400 in på testinstallation.

Hagmans, som vid tillfället använde stämpling vid sin märkning, hade önskemål från sina kunder att de skulle börja datummärka sina produkter. Hagmans tittade på alternativa metoder för märkningen med krav på minskade driftskostnader och att det skulle gå och märka på flera olika typer av material ex papper, plåt och plast. Nya märkningsutrustningen skulle även vara enklare att använda och lättare att lära sig hantera för operatören än den nuvarande stämplingen. Hagmans beslut föll på Logimark och valde fyra stycken bläckstråleskrivare CJ400.

Case_Hagmans_Karolina_Magnusson

Karolina Magnusson, produktionschef Hagmans Kemi

”Det var en kombination av pris, funktionen på maskinen, användarvänligheten och relationen med Logimark som gjorde att vi valde att samarbeta med dem” säger Karolina Magnusson, produktionschef på Hagmans Kemi. ”Logimark är lyhörda, flexibla och lätta att komma i kontakt med” berättar Karolina. ”Vi hade som vid många andra installationer vissa inkörningsproblem men Logimark fanns tillgängliga hela tiden, både på plats hos oss och via telefonsupport så vi kunde lösa de problem som uppstod”. ”Idag har vi två maskiner som står och märker vid samma linje, de andra två flyttar vi runt mellan 3 olika linjer och det fungerar väldigt bra” säger Karolina. Hagmans Kemi har ett väldigt omfattande produktsortiment och packar sina produkter i allt från flaskor, burkar, hinkar till IBC-containers.

Hagmans Kemi AB är ett familjeägt företag som startade redan 1942 och har idag 48 anställda. De är ledande i landet på produktion av golvfärger och professionella golvbeläggningar och är Sveriges största producent av spackelprodukter. Hagmans har även ett brett sortiment av takprodukter (utomhus) med färg för målning av alla typer av underlag till kraftigare beläggningar. Hagmans har dessutom ett bilvårdsortiment som är känt för sin höga kvalitet. Exempel på produkter; Stålplast polyesterspackel, Carosol rostskyddsprodukter och Hagmans glansvax.

Besök gärna hagmans.se