Kontakta oss på 010-444 16 00 eller info@logimark.se

Case: Orkla Foods

Case: Orkla Foods

Orkla Foods säkerställer rätt datummärkning via produktens streckkod

– inga felmärkningar sen i början på september

Case_Orkla_Grebbestad_AnjovisHos Orkla Foods Sverige AB i Kungshamn scannar operatören en förbestämd streckkod för respektive produkt vid uppstarten av märkningen så vet Linx 7900 vilken datummärkning just den produkten skall ha. Alla parametrar för produkten ligger förprogrammerade i bläckstråleskrivaren. Det gör att det är nästan omöjligt att märka produkten fel.
Genom fabriken i Kungshamn passerar en mängd olika produkter under en dag. I den delen som Logimark besökte märker man bland annat ca 35 000 ansjovisburkar varje dag.

 

Tommy provscannar Ansjovisburken

Tommy provscannar Ansjovisburken

Tommy Johansson, underhållstekniker på Ansjovis/Matjesavdelningen berättar: ”Sedan vi installerat streckkodsläsaren som samarbetar med bläckståleskrivaren Linx 7900 den 4/9 2013 har vi inte haft en enda felmärkning. Vi följer hela tiden upp vår märkning med stickprovskontroller men allt har varit rätt märkt”.

 

Test av olika skrivare innan beslut
På Ansjovis/Matjesavdelningen har under en längre tid prövat bläckstråleskrivare från olika leverantörer och till sist föll valet på bläckstråleskrivaren Linx 7900 som levereras av Logimark. Tommy och hans kollegor sköter i stort sett allt underhåll och service på sin maskinpark. Långa serviceintervaller, driftsäkerhet och enkelt underhåll är viktiga parametrar för dem vid val av maskin.

”Vi har testat flera olika skrivare i vår produktion och med denna lösning från Logimark har vi eliminerat möjlig felmärkning. De är dessutom enkla att använda, driftssäkra och förbrukar betydligt mindre bläck och solvent än jämförbara bläckstråleskrivare. Vi har på denna tid inte heller haft ett enda läckage från bläckstråleskrivaren. Operatörerna är även glada åt att den är användarvänlig och självrengörande. Det behövs inga stopp i produktionen för att rengöra munstyckena under skiften.

 

 

Case_Orkla_Linx7900”Vi gjorde första översynen av skrivhuvudet efter fem månaders produktion.”
Fem månader efter den första installationen var det dags för maskin nummer två. “I samband med det, efter fem månaders produktion, var första gången som vi gjorde en översyn av skrivhuvudet på maskinen som stått i produktion sen september” berättar Tommy. “Med andra modeller av bläckståleskrivare har vi tvättat huvudet varje morgon, nu gör vi det inte alls. Det sparar tid men framför allt så slipper operatören ångorna från lösningsmedlen vilket är bra för dem så väl som för miljön.

 

Daniel Roth (t.h) från Logimark och Tommy Johansson på Orkla Foods

Daniel Roth (t.h) från Logimark och Tommy Johansson på Orkla Foods

”De gånger jag har beställt förbrukningsvaror så har jag fått min beställning här i Kungshamn inom 25 timmar. Vid ett par tillfällen har jag behövt teknisk support, då har jag ringt Daniel Roth (säljare på Logimark red. anmärkning ) som lotsat mig igenom skrivarens menyer och kunnat hjälpa mig per telefon med inställningarna så det har fungerat perfekt” avslutar Tommy.

 

 

 
Kort om när ABBA blev Orkla Foods Sverige
Den 1 januari 2014 föddes Orkla Foods Sverige, efter en integration av Abba Seafood, Procordia och Frödinge. Med huvudkontor i Eslöv har de sin vår bas i den skånska myllan med grönsaksfälten utanför knuten. De tillagar mat och dryck i Sverige, med närhet till de svenska råvarorna. De lägger in grönsaker och lagar färdigrätter i Eslöv, kokar sylt i Tollarp, gör Felix Tomatketchup i Fågelmara, bakar tårtor i Frödinge, lägger in sill i Kungshamn, gör Risifrutti i Örebro, kokar risgröt och ärtsoppa i Kumla och bakar pizza i Vansbro. De pressar bär till JOKK drycker i Hedenäset. Orkla omsätter ca 4,8 miljarder SEK och sysselsätter ca 1 500 personer i Sverige.