Kontakta oss på 010-444 16 00 eller info@logimark.se

4 smarta sätt att sänka etikettkostnaden!

4 smarta sätt att sänka etikettkostnaden!

1. Anpassa din etikettstorlek – less is more!

Det låter kanske trivialt men det är helt klart värt att kolla upp. Många företag använder etiketter med stora utskrifter och vita områden som är större än nödvändigt. Tidigare var det främst människors jobb att läsa informationen på etiketterna. I en tid av industriell automatisering läser visionsystem och streckkodsläsare istället. Deras ”ögon” (sensorer) bryr sig inte ifall det är små koder och kondenserat utskriftsinnehåll – så länge du respekterar deras specifikationer för läsprestanda. När det gäller vitt utrymme runt streckkoder hjälper en liten zon skannern att läsa streckkoden framgångsrikt.

Kanske är det en god idé att anpassa dina etiketter? En bra bieffekt av mindre etiketter är att de hjälper till att spara resurser och minska avfallet!

2. Använd ”save” funktionen i etikettskrivaren för dina färgband!

Visste du att det finns etikettskrivare och etiketteringssystem för utskriftstillämpning med integrerad ”save” funktion för färgbandet? Det betyder att skrivaren stoppar transfern av färgband mellan otryckta områden. Således används färgbandet maximalt så att du kan printa betydligt mer per färgband. Funktionen är perfekt för applikationer med höga printvolymer och förtryckta etiketter. Ett smart sätt att minska förbrukningen samtidigt som du är skonsam mot miljön!

3. Omvärdera ditt etikettlager

Se till att dina etiketter är skräddarsydda efter dina behov. Om glansigt etikettmaterial inte är helt nödvändigt kan pappersetiketter vara bra. Våra duktiga etikettexperter på logimarket.se hittar gärna det bästa alternativet för din applikation.

4. Välj rätt märkningsmetod

När du skriver ut etiketter internt är det viktigt att fråga vad applikationen kräver: Bör utskrifterna vara extra slitstarka? Eller räcker det med en enkel och lättläst etikett? Att svara på dessa frågor hjälper dig att avgöra om direkt termotryck eller termo transfer är rätt val när det gäller printmetod. Direkt termotryck kräver inget färgband och är därför en billigare lösning. Utskrifterna är dock mer känsliga för ljus och inte lika tåliga. Ändå räcker det för många applikationer inom logistik- och detaljhandel, så länge det inte finns några speciella krav på utskriften när det gäller kvalitet och hållbarhet.