Kontakta oss på 010-444 16 00 eller info@logimark.se

CIJ: Underhåll av skrivhuvudet

CIJ: Underhåll av skrivhuvudet

Är ett skrivhuvud av god kvalitet viktigt när du väljer ett CIJ-system?

Inget företag har råd att ständigt behöva stoppa sin linje för att hantera dålig märkning på grund av ett blockerat skrivhuvud. Körtiden är av yttersta vikt, och urvalet av märkutrustning för att effektivt utföra sin funktion, utan avbrott, har aldrig varit högre.

CIJ-system är ett populärt val för utskrift av datum eller batchkoder på produkter när de rör sig längs produktionslinjen. CIJ kan hantera ett brett spektrum av storlekar, former eller texturer av substrat. De är utmärkta för att producera tillförlitliga, exakta koder – levereras på samma plats på varje produkt – och kan fungera med olika linjehastigheter.

Det viktigaste att tänka på när man jämför CIJ-skrivare är skrivhuvudet. Skrivhuvuden kan ofta förbises men är faktiskt skrivarens kärnelement. Det är ju det som levererar märkningen. Olika skrivhuvuden på marknaden kräver olika rengöringsintervall.

Varför behöver skrivhuvuden rengöras?

  • Alla skrivhuvuden ackumulerar torkat bläck men ackumuleringshastigheten beror på designen.
  • Torkat bläck kan blockera skrivhuvudets munstycke och resultera i dålig märkning eller stoppa skrivaren helt.

Krav på rengöringsintervall är därför indikatorer på hur snabbt bläck ackumuleras, ju snabbare ett skrivhuvud ackumulerar torkat bläck desto större risk för din märkning.

Så, vad letar du efter i ett skrivhuvud av kvalitet?

  • En snabb, ren start varje gång, även om skrivare används sällan.
  • Ett robust, helt förseglat skrivhuvud för maximal tillförlitlighet och skydd mot dyra, fysiska skador.
  • Automatisk spolningsfunktion för skrivhuvud som garanterar kontinuerlig tillförlitlig drift.
  • Ett val av skrivhuvud som passar dina utskriftsbehov.

Att maximera drifttiden för CIJ är nu enklare än någonsin. Med maskiner som har längre serviceintervall (upp till 17400 timmar eller 2 år) mellan tjänster har produktionschefer mer kontroll över stilleståndstiden, vilket minskar personalens tryck och stress.


Hur förbättrar kvalitetsmärkning mitt varumärke?

Man bör komma ihåg att märkning av god kvalitet förbättrar ett varumärke, särskilt om utskriften syns på en premiumprodukt. Bläcket måste vara snabbtorkande och extremt hållbart samtidigt som det är värme- och kemikaliebeständigt. Allt detta innebär att företag inom branscher från kablar, profiler och bilar till flyg, elektronik och förpackningar nu har ett ännu bredare utbud av märkningslösningar för att leverera den bästa utskriften för sina specifika krav.

Om du vill uppgradera din CIJ-utrustning, se till att skrivhuvudet klarar av jobbet.

Vill du veta mer om hur vi på Logimark kan hjälpa dig? Kontakta oss!