Kontakta oss på 010-444 16 00 eller info@logimark.se

Det är dags att implementerar 2D-koder i dagligvarubranschen!

Det är dags att implementerar 2D-koder i dagligvarubranschen!

Allt fler företag implementerar 2D-koder i dagligvarubranschen! Användandet av 2D koder och QR koder blir allt större och några av Sveriges största företag implementerar dessa typer av spårning och märkning i sin verksamhet.

2D- och QR koder ger konsumenten den information som behövs direkt, medan streckkoder fortfarande behöver av viss typ av avläsning.

”Kunder kan enkelt skanna QR koder med mobiltelefonen och många större företag använder sig av qr-koder på flera olika sätt. Dels genom att placera dem direkt vid hyllkanten för vissa produkter, men också som upplysningsinformation vid informationstavlor.” Säger Daniel Roth, Försäljningschef Norr på Logimark

Så, vad är egentligen en QR kod (äkta 2-D kod, matriskod) och 2D kod?

En QR-kod kan innehålla betydligt mer information än en endimensionell streckkod. QR-koder har blivit vanliga i applikationer där en kod ska läsas på en bildskärm eller en modern mobiltelefon.
I dagens samhälle kan nästan alla mobiltelefoner läsa och avkoda QR-koder. Koderna kan bland annat hittas på reklamskyltar och tidningsannonser, där läsaren kan skanna in QR-koden med sin mobiltelefon som då ger information eller öppnar en webbsida. Det är också populärt att använda QR-koder i exempelvis tävlingar för att kunna följa slutanvändaren.

2D-koder har hög kapacitet för att innehålla rika mängder information om produkter till skillnad från dagens streckkoder som endast innehåller ett artikelnummer (GTIN). Dessutom kan 2D-koder scannas med konsumentens mobil och kan läsas maskinellt även vid yttre skador. Ett skifte till 2D innebär positiva fördelar som:

  • ökad spårbarhet
  • effektiva återkallelser
  • minskat matsvinn
  • mer detaljerad produktinformation

Det kanske även är dags för din produktion att ställa om till 2D eller QR? Logimark kan erbjuda:

  • Flertalet olika teknologier för att skriva 2D koder inline
  • Avläsning av 2D koder med hjälp av handhållna och fasta läsare
  • Mjukvaror för att designa koder
  • Bordsprintrar för manuell hantering av märkning

Låter detta intressant? Kontakta oss för att veta mer!