Kontakta oss på 010-444 16 00 eller info@logimark.se

Fördelarna med att använda (CIJ) bläckstråleskrivare

Fördelarna med att använda (CIJ) bläckstråleskrivare

På grund av pandemin kommer 2020 och 2021 att gå till historien som en av de mest utmanande tider för våra livsmedelsproducenter – och nu mer än någonsin är det viktigt att livsmedelsförsörjningen till stormarknader och butiker är konstant och att hygien upprätthålls. 

Men vi bör inte glömma vikten av den printade informationen som produkterna på hyllorna får. Det finns höga böter för batch- och datummärkning som inte uppfyller den föreskrivna lagstiftningen eller de stränga spårbarhetskrav om någon återkallelse behövs.

Visst är det därför fördelaktigt att ha den bästa möjliga märkutrustningen för jobbet? Här har vi listat ett par punkter som kan vara bra att ta hänsyn till vid val av bläckstråleskrivare:

 • Substrat – tänk på alla de olika material du behöver märka på. Det är en bra idé att be om prover som printats av den skrivare du funderar på. Vi erbjuder givetvis detta som standard.
 • Linjehastighet – kan skrivaren hålla jämna steg med din linjehastighet? Och vad blir utfallet av märkningen om den inte kan det? Se också till att din skrivare kan hantera ökningar i produktionen för framtiden. Ingen gillar att köpa två gånger!
 • Fabriksmiljö – se till att din skrivare och bläck klarar feta ytor, plastfilm och tillagningsprocess för att bara nämna några.
 • Budget – Stirra dig inte blind på maskinens kostnad. Ta hänsyn till de totala ägandekostnaderna och maskinens tillförlitlighet – det finns inget dyrare än ett produktionsstopp och vi vet alla att de aldrig inträffar vid en bekväm tid. Tänk också på att det finns ett antal alternativ när det gäller att finansiera din utrustning för att ge dig det bästa värdet på lång sikt.

Varför är våra bläckstråleskrivare ett bra val för livsmedelsindustrin?

Våra kontinuerliga bläckstråleskrivare (CIJ) med en lägsta IP55-klassning är ett utmärkt val för livsmedelsindustrin. De levererar kvalitetsmärkning med högsta tillförlitlighet, användarvänlighet och effektiv drift. Enkla användargränssnitt med inbyggd felsäkring hjälper till att hålla drifttiden maximal. Pekskärmarna är motståndskraftiga mot lösningsmedel och alkohol vilket betyder att operatörerna kan använda handdesinfektionsmedel för att vara säkra i produktionen.

Logimarks bläckstråleskrivare är de optimala skrivarna för livsmedelsproduktionens hårda miljö och minskar stopp genom:

 • Utökade serviceintervall.
 • Rengöring av skrivhuvudet var tredje månad.
 • Bläckpåfyllning under märkning.

Maxa produktionen med PrinterNet!

Vid utmanande tider som dessa utövar många företag social distansering och har en minskad personalstyrka som kan påverka företagets produktivitet. Med Logimarks PrinterNet kan du se aktuell status på dina bläckstråleskrivare för att kontrollera att alla är igång och även få aviseringar med skrivarvarningar och linjestopp. Detta betyder att du enkelt och snabbt kan vidta åtgärder för att hantera eventuella problem innan de inträffar i produktionen.

Övervaka din produktion och se aktuellt förlopp för dina produktionsjobb i förhållande till målen för utskriftshastigheter och sluttider – från din telefon, dator eller surfplatta.

 • Kontrollera att rätt meddelanden skrivs ut.
 • Ställ in och hantera utskriftsmeddelanden.
 • Vägled och stötta produktionspersonalen om problem uppstår i linjerna.
 • Kontrollera vem som har gjort ändringar.

Genom social distansering i produktionen skyddas personalen, produktiviteten optimeras och du får full kontroll över dina produktionslinjer var som helst – när som helst.