Kontakta oss på 010-444 16 00 eller info@logimark.se

Lasermärkning – försvara dina produkter mot förfalskning!

Lasermärkning – försvara dina produkter mot förfalskning!

Förfalskning är en global fråga som fortsätter att öka från år till år. Vissa uppskattningar anger att den internationella handeln med förfalskade och piratkopierade varor kan nå nära 1 biljon dollar i slutet av decenniet. 

Effekten av förfalskning kan påverka både det legitima företagets lönsamhet och dess rykte. Färre sålda varor resulterar i en minskning av intäkter. Att fylla på äkta förpackningar med förfalskade produkter kan också ha stor inverkan. Detta har vanligtvis setts i dryckesindustrin men ett nyare exempel på detta är att fylla på CBD-oljeflaskor och tinkturer.

Förfalskning kan hittas överallt i världen och i alla branscher. Detta kan inkludera konsumentprodukter som handväskor, klockor och modekläder. Det kan också vara förbrukningsvaror som sprit, cigaretter och läkemedelsprodukter.

Varje år beslagtas tusentals förfalskade varor. Men med de rätta verktygen kan producerande företag sätta stopp för förfalskningarna.  Ett lasermärke kan till exempel användas som en viktig säkerhetsfunktion för att undvika förfalskning av produkter.

Vad kan man göra?

  • Märk produkterna med en tydlig märkning som är svår att återge. 
  • Spårbarhet. Använd diskret märkning för att enkelt avgöra om en produkt är äkta eller falsk.  
  • Använd permanent märkning som bäst före datum på förpackningar för att avskräcka från att fyllas på av andra företag. 
  • Permanent och komplex märkning är den bästa formen av försvar mot förfalskning!

Lasermärkning: En säkerhetsfunktion.

Av alla de olika märkningstekniker är det lasermärkning som ofta är mest attraktivt för företag som är oroliga för förfalskning. Detta beror på att en lasermaskin kan märka permanenta, högkvalitativa koder på ett brett spektrum av underlag inklusive glas, belagd metall, etiketter och plast – i otroliga hastigheter!

Så, oavsett om du är en liten verksamhet eller en storskalig tillverkare kan du överväga en laserbaserad märkningslösning för att skydda ditt företag. Det kommer att ge dig märkning av hög kvalitet, spara pengar på lång sikt och öka ditt skydd mot förfalskare som vill tjäna på ditt varumärke.

 

Kolla in vårt utbud av lasermaskiner!