Kontakta oss på 010-444 16 00 eller info@logimark.se

Linx 8900 bläckstråleskrivare tacklar kondensutmaning utan problem!

Linx 8900 bläckstråleskrivare tacklar kondensutmaning utan problem!

En Linx 8900 Bläckstråleskrivare gör det möjligt för Erlenbacher Backwaren, en ledande tysk tillverkare av frysta kakor, att på ett effektivt och tillförlitligt sätt märka sin plastfilmförpackning trots kondenserade ytor. Sedan företaget började använda bläckstråleskrivaren – levererad av Linx tyska distributör Bluhm Systeme – har de varit mycket imponerad av dess utskriftsmöjligheter och användarvänlighet.

Kakor från Erlenbachers Backwaren är utsatta för temperaturskillnader under produktionsprocessen vilket kan leda till kondensbildning på förpackningsfilmen. Linx 8900 kan märka genom ett fuktlag för att ge en tydlig, läsbar och slitstark märkning i temperaturer på minus 35 grader i djupfrysförvaring.

Som en del av Erlenbachers Backwaren kvalitetssäkringsprogram printas kakorna med ett batch-ID-nummer samt det obligatoriska bäst-före datumet. Walter Thellmann, ansvarig för underhåll, säger att Linx 8900 är mer än kapabel att hålla takten med företagets produktionslinje.

”Frysta produkter passerar skrivaren med en hastighet av 35 meter per minut så att mer än 1000 enheter kan märkas per timme”, förklarar han.

En annan viktig fördel med Linx 8900 är användarvänligheten. En 10-tums pekskärm gör att du kan lägga till och ändra text med enkelhet och tillåter operatörer att snabbt välja filer för utskrift. Olika produktionsparametrar kan också matas in och lagras så att skrivaren kan konfigureras för upp till fyra olika produktionsscenarier med en knapptryckning. Lösenordsskydd förhindrar oavsiktliga missar.

Linx 8900s design undviker också fel vid påfyllning av bläck och lösningsmedel. Behållarna för dessa förbrukningsvaror är olika storlekar så att de bara kan placeras på sin rätta plats. Automatiskt vätskeigenkänning säkerställer att rätt vätskor används i skrivaren, medan en särskild septumtätning förhindrar bläck och lösningsmedelsläckage.

Linx 8900 ger maximal flexibilitet för placering på produktionslinjen tack vare sina kompakta dimensioner, inklusive möjlighet att vara väggmonterad.

Service på maskinen behövs bara var 18: e månad!

Läs mer om Linx 8900 här!