Kontakta oss på 010-444 16 00 eller info@logimark.se

Prästängen Byggsystem väljer Ingenjörsfirman J Mared & Logimark

Prästängen Byggsystem väljer Ingenjörsfirman J Mared & Logimark

Prästängen Byggsystem, med huvudkontor i Skövde och produktion i Tibro, har verkat sedan i början på 1990-talet och arbetar med att utveckla och sälja produkter inom byggsektorn. De är ledande i utvecklingen av uppreglade golvkonstruktioner med deras egna produkt SubFloor, som används bland annat som installationsgolv för att dra ventilation, el, vatten med mera. De erbjuder också akustikgolv och akustikmattor som är perfekta för bullriga miljöer så som förskolor, skolor och kontorslandskap samt golv för utomhusbruk. Utomhusgolven går även att få med uppregling som lämpar sig för altaner. De vänder sig främst till byggare men också till byggkedjor där dem har ett plocklager för mindre byggare samt ledande byggbolag som PEAB, Skanska och NCC.

Ingenjörsfirman J Mared AB har sedan 1960-talet arbetat med att ta fram och producera driftsäkra och skräddarsydda maskiner för träbearbetning. Med lång erfarenhet inom området producerar dem driftsäkra maskiner tillsammans med världsledande tillverkare. Deras huvudfokus är att ta fram kostnadseffektiva kvalitetsmaskiner som ger kunden möjlighet att tjäna mer pengar. De samarbetar med maskinleverantörer som ligger i framkant gällande teknik men som också har lång erfarenhet inom sina respektive områden. Deras huvudkontor ligger i Huskvarna tillsammans med deras produktion.

Prästängen Byggsystem eftersökte en helhetslösning till sin produktion som innebar att främst kunna borra och gänga i reglar, men det var också viktigt att kunna märka reglarna rätt. Ingenjörsfirman J Mared AB, som är specialister på helhetslösningar inom träbearbetning, tog fram en lösning särskilt anpassad för Prästängen Byggsystem som uppfyllde alla deras krav.

Per-Erik Duell, produktion- och logistikansvarig på Prästängen, berättar: ”I den helhetslösningen som Mared hade tagit fram var det viktigt att vi även skulle kunna märka ”SubFloor”, datum samt godkännande nummer.”

Det var där Logimark kom in och kunde erbjuda en tilläggslösning för systemet. Valet föll på bläckstråleskrivaren Linx 7900 som monterades på en 6 meter lång linjäraxel, något som är relativt unikt då printhuvudet som märker produkter oftast sitter fast på en transportbana. I detta fall flyttar sig maskin och printhuvud längs linjäraxeln.

Logimarks Linx 7900 är en robust och användarvänlig bläckstråleskrivare som kan skriva upp till fem raders text, logos, symboler, streckkoder och 2D koder. Den har ett fjärrstyrt webbgränssnitt som ger användaren möjlighet att övervaka och kontrollera skrivaren via dator eller smartphone. Den har även automatisk rengöring vid start och stopp.

Per-Erik Duell säger: ”Tidigare använde vi oss av en stämpel och stämplade dit ”SubFloor” förhand. Så med Linx 7900 har det blivit en enorm vidareutveckling för Prästängen Byggsystem och effektivitetsmässigt är det fantastiskt bra. Dessutom blir det inte bara en fin utskrift, utan det ser även proffsigt ut.”

Mats Mared, Vd på Ingenjörsfirman J Mared AB, avslutar: ”Det är jättekul att Prästängen är nöjda med utrustningen, det är vi också och vi hoppas på att det kan bli fler gemensamma leveranser med Logimark i framtiden.”