Kontakta oss på 010-444 16 00 eller info@logimark.se

Rönningen Laser & Design väljer Logimarks flatbäddslaser Trotec Speedy 100

Rönningen Laser & Design väljer Logimarks flatbäddslaser Trotec Speedy 100

Ett behov av att spara tid och skapa kreationer själv men också att ha möjligheten till att arbeta hemifrån efter en tids utbrändhet, gjorde att Rönningen Laser & Design och Logimarks vägar möttes.

Rönningen Laser & Design är ett ungt och någorlunda nystartat företag med inriktning på scrapbooking och dekorationer till exempelvis blomsterarrangemang och bagerier med säte i just Rönningen, ett mindre område nära Kristinehamn, Karlskoga och Stofors.

 

Företaget startades i början på sommaren 2017 och kom igång hösten 2017 med sin försäljning av just dekorationer. För att skapa dessa kreationer fanns det ett behov av en laser och valet föll på Logimarks flatbäddslaser Trotec Speedy 100. En lasermaskin perfekt för utskärning och märkning på en rad olika material.

Allt började med att grundaren och VDn för Rönningen Laser & Design, Erica Rehn, virkade och tillsammans med en vän skulle ta fram en bok om virkning. De ville ha dekorationer till det virkade och tog då kontakt med ett laserföretag. Laserföretaget tog fram och skapade dekorationerna som Erica och hennes vän var ute efter men det tog alldeles för lång tid och kostnaden blev högre än väntat. Erica insåg att detta var något hon själv skulle kunna göra och jakten på en lasermaskin började. Valet föll på en Trotec Speedy 100 som hon fann efter att ha hittat Logimark på nätet och med lite redogörelse tillsammans med Logimark.

Logimarks lasermaskin Trotec Speedy 100 är en flatbäddslaser, idealisk för att både skära och märka på ett brett spektrum av material. Speedy 100 innehar både CO2 och fiberlaser i samma utrustning vilket gör den flexibel. Då hela arbetsytan går att fylla upp med detaljer gör att den också är både ekonomisk och effektiv i drift.

Speedy 100 har inte bara förändrat Ericas arbete utan också hennes liv:
”Att ha en laser här hemma gör det enklare att vara kreativ. Så fort jag får en idé sätter jag mig vid datorn, kör ut det och får en färdig produkt nästan direkt. Det sparar verkligen tid i mitt skapande men det möjliggör också att jag kan jobba istället för att vara sjukskriven. Jag är verkligen jättenöjd med lasern.”

Alla dekorationer som Rönningen Laser & Design säljer designar Erica själv samt en vän till henne som är illustratör. Dekorationerna framställs av flygplansplywood 1.5mm, ett tunt och hållbart material. Företaget vänder sig både till andra företag som grossist men också till privatpersoner. Erica har redan färdiga mallar som hon utgår från men gör också unika uppdrag på beställning. För att ta del av fler bilder på Ericas kreationer klicka in på Rönningen Laser & Design.