Kontakta oss på 010-444 16 00 eller info@logimark.se

Siegwerk väljer streckkodsläsare och kundanpassad programvara!

Siegwerk väljer streckkodsläsare och kundanpassad programvara!

Siegwerk grundades år 1830 och är idag en internationell tillverkare av tryckfärger med 5000 anställda i mer än 30 nationella organisationer. Tillsammans med sina kunder utvecklar de tryckfärg och lösningar för att trycka och producera främst förpackningar och etiketter av olika slag men även tidningar, tidskrifter och kataloger. Med mer än 180 års erfarenhet har Siegwerk en djup kunskap och kompetens inom färg och olika tryckmetoder.

Siegwerk i Sverige kom i kontakt med Logimark efter ett internt beslut om att investera i ett enklare inventeringssystem som kommunicerar med deras nuvarande affärssystem. Kraven på spårbarhet har ökat signifikant under åren och Siegwerk vill ha möjligheten att på ett enklare sätt spåra sina batcher och färgblandningar ifall problem skulle uppstå som kräver återkallelse. Tidigare har Siegwerks system varit tidskrävande där personalen loggat alla batcher och färgblandningar manuellt.

Majida Mujadzic, SCM Supervisor på Siegwerks Limhamnskontor förklarar: ”Tidigare saknade vi möjligheten att lagra all information i ett system. Vi har kunnat skriva in batch-nummer manuellt i vårt befintliga system men inte haft rätt skanningsverktyg. Med hjälp av våra nya skannrar får vi även enklare att hålla koll på batcher som är äldre och ska förbrukas först. I framtiden när vi får en leverans kommer vi att skanna in allting vid ankomst och sedan när en order dyker uppvet vi direkt var vi ska plocka för att få ut rätt batch.”

Siegwerk investerar i handdatorer med ett program som kallas BatchTrace. Denna kundanpassade programvara skannar och lagra batchnummer och ingående komponenter tillsammans med ordernummer eller nytt batchnummer. Deras trådlösa & handhållna streckkodsläsare från Honeywell och deras handdator från Zebra passar dessutom andra affärssystem om företaget byter i framtiden.

Operatörerna på Siegwerks lageravdelning anger först vilken order som ska plockas, därefter skannas samtliga burkar med batchnummer som då lagras lokalt i handdatorn tillsammans med ordernummer. Skannade batcher visas i en lista i handdatorn och operatörerna kan välja att ta bort enstaka eller alla batcher på en order om de har gjort en felskanning. Handdatorn dockas sedan med Logimarks PC program för BatchTrace som då synkas till en server.

Majida Mujadzic säger: ”Vi är nöjda, och nu ser vi dessutom möjligheten att utveckla och avancera vår programvara som vi köpt, eftersom den tillåter oss att lagra mycket mer information än vad som är nödvändigt i nuläget. Vi har börjat med en standardversion, men kommer att titta på uppgradering inom snar framtid.”