Kontakta oss på 010-444 16 00 eller info@logimark.se

Sommartips! Underhåll din märkningsutrustning under längre driftsstopp

Sommartips! Underhåll din märkningsutrustning under längre driftsstopp

Corona har tryckt på pausknappen gällande många saker – från sociala evenemang till produktionslinjer. Vissa tillverkningsföretag har varit tvungna att stänga av hela system tillfälligt. Bortsett från pandemier finns det andra skäl till regelbundna produktionsavbrott – som exempelvis säsongsavslut, helgdagar och planerade nedtider.

Långa driftstopp kan leda till maskinproblem och har en dålig vana att dyka upp när det är dags att gå tillbaka till full drift igen. Det finns några enkla underhållstips som du bör följa för en smidig omstart!

Att låta etikettskrivare och etikettsystem återgå till full kraft

Våra bordsetikettskrivare och Print & Apply system är relativt okomplicerade när det gäller stopp och omstart. En snabb inspektion och rengöring, enligt tillverkarens instruktioner, bör räcka. Använd längre pauser för förebyggande underhåll och byt ut slitagedelar vid behov!

Tänk på dina etiketter!

Det är också viktigt att inventera och rensa i etikettlagret innan det kommer långa perioder där materialet inte används. Etiketter är nämligen en färskvara som åldras och kan försämra utskriftskvaliteten. Dessutom kan det bli svårare för etiketterna att lossna från bärpappret. Se därför till att ha färska etiketter hemma som du kan använda när säsongen drar igång igen – och det kan du givetvis köpa hos oss på www.logimarket.se

Drop-on-demand bläckstråleskrivare från Markoprint

För att säkerställa att bläcket inte torkar ut i din bläckstråleskrivare rekommenderas några enkla steg som gäller särskilt för driftstopp som varar längre än tre dagar.

Användarmanualerna beskriver hur du tar enheterna ur drift. Detta inkluderar till exempel att täcka munstycksplattan (nozzel) från skrivhuvuden eller plocka ut patronen och täcka med en CartClip.

Tips för att slippa dessa steg!

Med Markoprints Integra Ultimate HP har vi utvecklat en särskilt robust lösning inom vårt termiska bläckstrålesortiment. Skrivhuvudet stängs automatiskt när den kör på tomgång och rengör munstycksplattan automatiskt varje gång den stängs och öppnas. Detta gynnar både företag med längre driftstopp och blöta eller dammiga miljöer.