Kontakta oss på 010-444 16 00 eller info@logimark.se

Tänk på bläcket!

Vi har alla varit konsumeter på en stormarknad för att köpa hem varor. Som konsument kan vi kasta en snabb blick på bäst före datumet på förpackningen – bara för att kontrollera att varan är säker att äta. Det vi inte tänker på är hur mycket forskning och utveckling som lagts på framtagningen av just det bläcket. 

De som ansvarar för sin produkt och märkningen på varan inom livsmedelsindustrin måste givetvis lägga ner mycket mer tanke än så. De måste förstå komplexiteten och utbudet av de bläck som finns på marknaden och vilket bläck som är bäst för deras produkt – både vad gäller kvalitet, tillförlitlighet och kostnad. Naturligtvis är det inte bara datummärkning som är viktig på livsmedelsprodukter. Enligt lag måste det finnas en batchkod för att identifiera produkter som kan komma att återkallas. Tunga böter kan åläggas om märkningen är bristfällig – och skadan för tillverkaren kan vara omfattande.

Vårt bläcksortiment

Så, var börjar man? Det är bra att veta att alla Linx-bläck är kvalitetstestade i enlighet med ISO 9001. Även om det inte finns standardbläck som är tillämplig för alla användningsområden så finns det ett omfattande val av bläck tillgängligt för livsmedelsindustrin. Dessa bläck är lämpliga för märkning på själva livsmedelsprodukten, som exempelvis ägg och ost. Det finns också specialfärger för märkning av förpackningsmaterial – från pappersetiketter och kartong till plastförpackningar och flaskor för att leverera högkvalitativa resultat.

Linx svarta bläck kommer med en rad alternativ – från snabbtorkande och som tål temperaturer upp till 200 ° C, till oljebläck som effektivt kommer igenom lätta lager olja på plast, metall, glas och vaxartade ytor, eller där märkningen kommer att exponeras för olja senare i processen. Bläcket fäster även problemfritt på flexibla livsmedelsförpackningar där ett lätt kondensskikt kan förekomma.

Våra Linx-bläck uppfyller livsmedelsindustrins krav

Så med vårt omfattande sortiment av specialbläck – som alla är certifierade för CIJ-skrivare – kan du vara säker på att din märkning uppfyller de tuffa kraven i livsmedelsindustrin.